Seværdigheder

Seværdigheder

Med placeringen kun ca. 300 m. fra nationalpark vadehavet, og med kort afstand til områdets byer og attraktioner, er Ballum Slusekro et oplagt udgangspunkt

for et vellykket ophold i det sønderjydske.

Her er spændende seværdigheder, fredfyldte naturskønne områder, byer med hyggelige gågader med fortovscaféer og masser af butikker. For at gøre det lidt nemmere for jer, får i her et overblik over attraktioner som i ikke må gå glip af.

Rækkefølgen er tilfældig.

1

Nationalpark vadehavet.

Vadehavet er en del af nordsøen, og udgør et gigantisk spisekammer for store mængder af trækfugle og 10-12 millioner vadefugle. Det er her fedtdepoterne fyldes op, når fuglene er på vej til og fra ynglepladserne. Området strækker sig over 500 km. fra Ho Bugt ved Esbjerg til den hollandske by Den Helder. Nationalpark vadehavet blev i 2014 af UNESCO udpeget som verdensarv, og kan ses fra kroens vestvendte vinduer på 1. sal.

300 meter

2

Pumpemøllerne.

De to pumpemøller som står kun få hundrede meter fra kroen blev opsat i 1842, og pumpede vand fra åen op i et grøftesystem "vandgrau" og ud til bøndernes græssende kreaturer. En møllepasser holdt øje med, om vandet kom ud til alle markerne.

Se meget mere i det lille museum beliggende ved siden af møllerne.

300 meter

3

Ballum sluse.

Fra digets top har man udsigt ud over både vadehavet og den inddæmmede marsk. Byggeriet af slusen startede i 1914, men blev forsinket af 1. verdenskrig, og i 1915 stod slusen færdig. Færgefarten til Rømø foregik efter 1923 fra Ballum sluse, da man dette år opførte en anlægsbro ved slusen. Skibsfarten ophørte efter opførelsen af Rømø-dæmningen.  Fartplanen med færgens afgangstider hænger på kroen.

300 meter

4

Sort sol, østersture, snapseture og meget mere.

Stæreture arrangeres løbende. Det er svært at sige på forhånd hvor turen går hen.

Tag også med ud og hent østers til eget forbrug, eller hent urter til din egen snaps. Måske ser i et par sæler undervejs. Klik på billedet og kontakt vadehavssmedjen for at aftale en guidet tur.

8 km

5

Mandø, Fanø, Rømø.

Rømø og Fanø er kendt for at have nogle af nordeuropa's bedste badestrande. De mindste kan uden problemer lege i det lave vand ved lavvande.

Nordby og Sønderho (efter sigende danmarks smukkeste landsby) er et must hvis turen går til Fanø. Her er bymiljøer med masser af bygninger fra 1700 tallet.

Mandø (vadehavets perle) med ca. 30 indbyggere kan kun besøges ved lavvande.


Mandø: 34 km. 

Fanø: 60 km. 

Rømø: 16 km.

6

Schackenborg slot.

Få jer en kongelig oplevelse. Book en rundvisning på slottet og hør masser af spændene fortællinger i de rigtige historiske rammer.

Slotsparken er åben for offentligheden på udvalgte dage.

Biletter til slottet samt fremtidige arrangementer kan bestilles ved at klikke på billedet.

31 km.

7

Ribe.

Historien i Danmarks ældste by strækker sig tilbage til ca. år 710. Her er mange velbevarede gamle bygninger, som f. eks. det gamle rådhus der kan dateres til 1496. Se også byens berømte domkirke, Ribe vikinge center, kammerslusen, stormflodssøjlen eller Ribe kunstmuseum. De mange hyggelige restauranter og caféer med udendørs servering giver atmosfære i de gamle gader. Ribe er altid et

besøg værd.

25 km.

8

Tønder.

Danmarks ældste købstad. Byen nævnes allerede i 1100 tallet, men det er dog uvist, om der menes tønder eller møgeltønder. Byens gågade er centrum for butikker, caféer og restauranter, og de mange gamle bygninger skaber en hyggelig atmosfære. Besøg f. eks. museum sønderjylland, det gamle apotek med skandinaviens største juleudstilling, kristkirken, eller kagmanden. (Byens afretter som med pisk afstraffede tyve og andre med ulovlig adfærd) .

31 km.

9

Vadehavscentret.

Oplev vadehavets forundelige verden.

Se udstillingerne på centret eller tag med de faguddannede naturvejledere på tur i vadehavet.

Læs meget mere om gruppeture, attraktioner i sommerferien, undervisning og se turkalenderen ved at klikke på billedet. Go' tur.


24 km.

10

Galerie Erz   v/ Else Pia Martinsen Erz. 

Kroen kan bryste sig med en lille udstilling af kunstnerens billeder, men vil man se flere kunsværker, skal man absolut lægge vejen forbi galerie Erz, som er beliggende på Ribevej i Skærbæk. Bemærk: Åben efter aftale.  Tlf.: 30 52 52 99

Værkerne på fotoet, kan være solgt.

Adresse: Ribevej 13, 6780 Skærbæk.

8 km.

Åbningstider 01.03 - 31.10

 

Tirsdag til søndag:

Kroen er åben fra 11.00 - 21.00

 

Mandag lukket

Åbningstider 01.11 - 28.02

 

Onsdag til søndag:

Kroen er åben fra 11.00 - 21.00

 

Mandag og tirsdag lukket

Kroen holder vinterlukket

fra og med d. 20 december 2021

til og med d. 01. februar 2022

VAT: DK39954435

Ballum slusekro, Ballum sluse 1, 6261 Bredebro

Bankoplysninger:

Skærbæk Sparekasse

Reg.nr. 9839  Kontonr. 8850666939